A legjobb futócipők kardiós arcoknak

5
43
views

A tömegnövelésnél járó kollégák most inkább hagyják ki ezt a posztot vagy olvassák el ezt, a szálkásítás hívei pedig jól figyeljetek, mert a tavaszi szezonra nem árthat egy új futócipő a kardió mozgásokhoz.
Mi sem egészségesebb és olcsóbb kardió lehetőség, mint a futás. Persze szükséges pár sportcucc, ha kimegyünk a szabadba kocogni, de ezt megúszhatjuk úgy 400-600 km-enként egy futócipő cserével. Nagyobb beruházásokba, azért nincs értelme belemennünk, mert a legjobb futócipők sem fogják túlélni a legádázabb környezeti ártalmakat több szabadidős tevékenység után. Márpedig, nem mindenki tudja megoldani az edzéseit egy benti, fűtött rekortán pályán vagy egy fitness központban, ahol a kifizetett bérletért használhassa a futópadokat.

winter-running-1088846-TwoByOne.jpgAz igazán fanatikusak nem várják ki a tavaszt. A mai futásnál még ez a táj fogadna minket.

Lassan közeleg a szabad téri sportok ideje, bár az utóbbi hét tapasztalataiból, nem mondhatjuk el, hogy nyakunkon a Tavasz, de, hogy ne az utolsó pillanatban szerezzétek be a márciusi futólábbelit, segítek kiválasztani egy-egy igazán hasznos darabot hosszú és középtávra. Lássunk most 5 darabot a piacon futó cipőrengeteg közül, amelyek teljesen megfizethetők és szinte bármilyen költségvetésbe beilleszthetők, melyekbe biztos, hogy nem törik bele a bankónk:

5. Puma Faas 800 S

A puma ugyan nem a futócipőiről híres, de ezúttal a Faas 800 S – es sorozata kifejezetten alkalmas a hosszú távú futók részére. Az úgy 14-15 ezer forintos lábbelit egyébként a lúdtalppal rendelkezők is bátran viselhetik, hiszen ortopéd béléssel látták el. A hálós szövet pedig lehetővé teszi, hogy a lábad száraz maradjon, vagy minimális legyen az izzadás. 

5.png

 

4.  ADIDAS Adizero Feather 2.0

Az ADIDAS Adizero Feather az egyik legkönnyebb futócipő a piacon. Az ára úgy 15-16 ezer forintra tehető, ami még mindig a megfizethető kategóriába tartozik. A cipőről tudni kell, hogy a lábfejhez haladva extra kényelmet biztosít a könnyed bélés. Akik hajlamosak lábfejsérülésre vagy gyakran jelentkezik lábujj fájdalom egy-egy kocogás alkalmával, annak erősen ajánlott ez a darab. Ezen felül rendkívül tartósak és a 400-600 km-t simán átvészelik, mint ahogy a legtöbb márkás futócipő.

4.png

3.  New Balance 890v2

Kedvező árából kifolyólag (10-12 ezer Ft) főleg a kezdő és amatőr futók vásárolják előszeretettel. A New Balance-ot a teljesítményt szem előtt tartva tervezték. Természetesen könnyű cipőről van szó, amely zömmel a hölgyek körében keresett. Főleg egy átlagos, nagyobb technológiafejlesztés nélküli futócipőhöz hasonlítható: nincsenek benne extra habok és rugók, mégis minden évszakhoz jól alkalmazkodik. Ha tehát egy inkább régimódi, konzervatív és főleg olcsóbb cipőre van szükséged, akkor a New Balance lesz a jó választás.

3.png

2. Saucony Kinvara 3

A Saucony Kinvara egy másik nagyszerű/népszerű futócipő, fiúk és lányok körében egyaránt erősen keresett divatos és megfizethető.  A Kinvara megérdemli a legnagyobb dicséretet, könnyű és kényelmes kategóriában. A kb 15-18 ezer forint értékű cipő kiváló párnázással és egyfajta lengéscsillapító tulajdonsággal is rendelkezik. Súlya 189-210 gramm, így az egyik legkönnyebb Saucony típus a futócipők közül.

2.png

1.  Asics Gel-Blur33 2.0

Valamivel olcsóbb az előző Saucony-tól, ára 14-15 ezer Forint között mozog. Tökéletes azok számára, akik egy megbízható és megfizethető futócipőt keresnek. Egyfajta memória habbal rendelkezik, amely elnyeli a futás közbeni fellépő legapróbb rázkódásokat. Ezentúl a zokni szerű bélés növeli a komfort érzetünket. Súlya valamennyivel több, mint a Saucony márkáké, de 10-20 gramm plusz szinte meg sem érezhető. Viszont ha van lehetőséged  vásárolj élőben, hogy felpróbáld, vagy ha online shop-ot választasz, rendelj egy fél mérettel nagyobbat, mert több esetben is jelentettek már méreteltérést.

1.png

 

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én egy ASICS futócipőt vettem kb. 7-8 éve, abban futok, túlélt pár edzőtábort, stb. és még mindig úgy néz ki, mint egy cipő. A hátránya, hogy akkor is vagy 25 ezerbe került 🙁 Cserébe iszonyatosan kényelmes, és tartós. A tapasztalatom azt mutatja, hogy vagy vesz valaki egy olcsó cipőt, és akkor évente csere, vagy vesz egy drágább, de jó minőségűt, és akkor azzal több idényt is ki lehet húzni.

  2. @Valaki2: Akkor te jól kifogtad.:) Gondolom versenyszerűen sportolsz, ha 25 ezret kiadtál egy cipőre. Nekem egy New Balance van 1.5 éve és nagyon jól bírja, igaz túl sok km nincs is a lábamba, mert inkább csak a kondi melletti kardiónál használom.

  3. Szia.nekem most egy olcsó cipőm van bár igaz most kezdtem, ezért nem akartam egyelőre befektetni egy drágábba.ám ha kitartok és tavasz végén is futni fogok(és fogok)akkor megígértem magamnak egy puma faas-t amiről te is írtál.viszont én elég borsos áron látom csak, bőven 30 felett.én keresek rossz helyen?

Comments are closed.