Matiné: A világ legizmosabb kisgyereke

5
32
views

Liam Hoekstra egy különleges rendellenességgel született, melynek “hála” 40%-al nagyobb izomtömeggel rendelkezik, mint a hozzá hasonló 3 évesek. Az orvosok csodálattal és némi tehetetlenséggel fűszerezve állnak az eset előtt a profi edzők pedig azt próbálják kideríteni, hogy melyik sportág illene legjobban a kissráchoz. A videóból természetesen minden kiderül, jó szórakozást hozzá. A végén azért írunk hozzá pár sort, úgyhogy aki nem akarja végigszenvedninézni, az tekerjen most azonnal lentebb.

Szóval 44 perc 36 másodperc után kiderül, hogy bár lehet, hogy Liam-nak rengeteg izma van, az valahogy mégis láthatatlan marad. Kedvenc részem, amikor arról hűháznak az orvosok, hogy egy csepp zsír sincs a szervezetében, pedig ha valaki megnézi a kiscsávót, jól látszik, hogy azért a 12-13% simán megvan benne. LifeNetwork, kérem kapcsolja ki. A dokumentumfilm egyébként elég régi, azóta Liam jó sokat cseperedett és testi adottságainak és többletizomzatának hála manapság megdöbbentően néz ki:

10301173_759392030779414_6153946398190447287_n.jpg

10446718_759391750779442_2814175078570889993_n.jpg

Igen, nagyon úgy, mint bármelyik, átlagos 10 éves gyerek. A filmért bocsi, a bulvár már csak ilyen, húzzatok edzeni.

5 HOZZÁSZÓLÁS

 1. @Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mi van most a kissráccal, pár éve néztem, de az első közlemény óta semmilyen follow up publikáció nem született. A tesztoszteronos cikkből kimaradt, hogy mindkét szülője nehézatléta, és mindkét vonalon jóval izmosabbak az átlagnál, szóval nem a semmiből jött a miosztatin mutáció. Nagyon bíztam benne, hogy erről a gyerekről lesz szó ebben a cikkben is, de ez egy teljesen átlagosnak kinéző kisfiú…

  btw, több helyen megjelenik, hogy a miosztatin deficiencia milyen kockázatokkal járhat a gyerekre nézve, de én nem hiszem, hogy ezek a félelmek megalapozottak. Ismereteink a miosztatinhiányos állatokról olyan eseteken alapulnak, ahol sok generációnyi beltenyésztéssel sikerült kitenyészteni miosztatin mutáns kutyát és szarvasmarhát, így a mutáció direkt hatását nehéz különválasztani a beltenyésztés okozta egyéb hatásoktól.

 2. Birkózik, Hokizik ahogy én látom próbálják elfoglalni a kis erős emberkét. 🙂

 3. @sdani: Így van, volt honnan örökölnie.

  A szülők talán most nevelnek belőle élsportolót. 🙂

  Nem ismerjük a kockázatot.
  Azért emeljük ki általában a veszélyeket, mert az ismertető írásának idejétől 2013-ig az egész internet, facebook tömve volt “miosztatinblokkolókkal”, önnbarnítókkal és más peptid- stb. hormonokkal. Nagyon sokan forgalmazták, birodalmak épültek erre.

  Közben meg jöttek az orvosi publikációk a rákkeltő rákmegelőzőként árult önbarnítókról. A többinek még nem egyértelmű a mellékhatása. Kedvet nem csinálhat az ember a cuccozáshoz. Különösen, ha látjuk utólag az orvosi leleteket a daganatokról, vagy tudjuk melyik versenyzőből mit műtöttek ki.

Comments are closed.