A kövér férfiak jobbak az ágyban, mint a testépítők?

16
47
views

Egy törökországi tanulmány szerint igen, amelyben arra is utalnak, hogy a nagyobb súlyfelesleggel rendelkező férfiak átlagosan több szeretőt tartanak, mint a fittebb, izmosabb férfiak. Azonban van pár bökkenő a kutatásban, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül és némi magyarázattal valamint újabb hipotézissel kiegészítve kiderül, hogy ez az erény nem is olyan nagy előny.

TLC2.jpg

Minta: 200 férfi.

Kövér férfiak teljesítménye: 7,3 perc

Az izmos férfiak teljesítménye: 1, 48 perc

Török H1(hipotézis): A kövér férfiak tovább bírják az ágyban, mint a fittek.

A török kutatás mintája tehát 200 férfit vesz alapul, ami már önmagában sem sok, és amikor ilyen alacsony mintát vizsgálunk megkérdőjelezhető annak hitelessége. További információk szerint pedig, a mintában lévő férfiak fele valamilyen módon kezeli a meglévő szexuális zavarát. Ez kiterjedhet gyógyszeres kezelése (impotencia) vagy akár egyszerű pszichológia problémákra (önbizalomhiány).  Ezzel az információval ugyan sokat nem tudunk kezdeni, de ha megnézünk egy korábbi kutatás eredményét, ami a BMI-t veszi alapul és ugyancsak 200 férfit vizsgál, már korai magömlés gyakoriságára, akkor kiderül, hogy itt is a magasabb BMI-vel rendelkező férfiaknál fordult elő kevésbé a korai megömlés.

fatnlittle.jpg

Az eredmény: Higazolva, tehát a kövér férfiak tovább bírják az ágyban a fittebbeknél.

B2 H1(hipotézis): a török tanulmány hiányos.

Ezen a ponton most már valóban azt hinné az ember, hogy komoly hízókúrába kellene kezdenie. De mielőtt ez megtörténne, leleplezem a fenti kutatás és a BMI-s tanulmány hiányosságait. A kövér férfiak azért bírják jobban elhúzni az ejakulációjukat, mert magasabb az ösztradiol szintjük, ami egy női nemi hormon. Ha pedig az embernek magasabb az ösztradiol szintje, akkor tovább képes késleltetni az orgazmust. A kutatás tehát ilyen formában helytálló lehet, viszont azt az egyetlen ám igen fontos tényt nem veszi figyelembe, hogy a fittebb férfiak szebb szeretőt vagy élettársat választanak, ami már önmagában sem elhanyagolandó a szexuális együttlétek alkalmával. Ha pedig még tovább gondoljuk a dolgot rájövünk, hogy amíg egy kövér férfinak igazi kihívás és megterhelő fizikai verejtékes meló lehet egy 7 perces együttlét is, addig egy fitt férfinak csak egy edzés után levezető kardiós extra élvezet. Nem szól a tanulmány a nők elégedettségi szintjéről sem és arról sem, hogy egy nap folyamán hány fordulós bevetésre képes a fitt és a túlsúlyos férfi. Így a poszt végre – egyéb kutatási eredmények híján – eljutottunk oda, hogy mérlegeljünk ezen eredmények alapján: minőség vagy mennyiség?  Egy Suzuki is többet megy full tankkal, mint egy Ferrari, de te melyiket vezetnéd szívesebben?

1_1.jpg

Ezután már mondanunk sem kell, hogy a török hipotézist elvetettük, megtartva a nullhipotézist és a B2, tehát saját hipotézisünket, ugyan kutatás nélkül, de igazoltuk. 🙂

16 HOZZÁSZÓLÁS

 1. … muhahaha… még próbálkozásnak is gyenge volt, dagikáim… 😉

 2. Ez a 7 perc nem azt jelenti, hogy a kövér férfiak jók az ágyban, hanem a másik csoport valamiért nagyon gyenge volt.
  A “kövér” egyébként tág kategória… egy yokozuna egyrészt rettentően kövér, másrészt igencsak van ereje is… de hogy ezzel az alkattal mit kezd az ágyban…?
  🙂

 3. A 7 perc is korai magömlés!
  7 perc az a vicc kategória.

  “kövér férfiak azért bírják jobban elhúzni az ejakulációjukat, mert magasabb az ösztradiol szintjük, ami egy női nemi hormon.”

  Te erre fogod miért nem megy tovább?

 4. Jómagam atlétikus pasi vagyok, lehúztam pár évtizedet a konditeremben de azt kell mondanom, hogy a duci/dagi barátaim valóban többet dugnak mint a soványak. Az már más kérdés, hogy olyan csajokkal amit esetleg bottal sem piszkálnék meg. Az egyiknek állandóan panaszkodik a felesége, hogy folyamatosan dugni akarja a srác, pedig tizenéve vannak együtt. Számomra ez érthetetlen de nem vagyunk egyformák.:)

 5. Az elhízás csökkenti a tesztoszteron szintet, ezért éppen ellenkezőleg: az elhízott férfiak rosszabbak az ágyban!
  Másrészt, a szép nők szóba sem állnak velük…

 6. @mellébreszéd: és te mire fogod, hogy nem tudsz értelmezni egy cikket, amit egyébként nem egy zsìrfej ìrt, hanem egy testépìtő. Nyilvánvalo, hogy hiányos a kutatás, ezért jött ki ez a false eredmény. Le van ìrva, el kellene olvasni végig.

 7. Hacsak Mr. fitness nem szed be minden szart , mert akkor bizony nem áll a cerka..

 8. gondolom a kövér férfiak nagy része házas, eleve gyakrabban van alkalma partnerével lenni, mint egy szabadidejét a konditeremben töltő férfi
  a török társadalom picit tradicionálisabb, mint a magyar, már nem ritka, de nem is nyugati szinten gyakori a házasság előtti nemi élet
  egy testépítő jellemzően fiatalabb férfi, nem házas, a megházasodott török férfi meg elhízik
  házas emberként összecsiszolódhat a párjával, egyedülállóként meg ha muffhoz jut, akkor a kigyúrt csávó is gyorsa elmegy az izgalomtól

  a kövér férfi valószínűbb, hogy szenved cukorbetegségtől, magas vérnyomástól és más keringési, légzőszervi problémáktól, ezek alapján kialakul a merevedési zavar, erre szed gyógyszert (Viagra), szóval hosszabban áll a cerka

  emellett nem értem mi az a 7 perc: előjátékkal együtt vagy az első csóktól számítva, vagy csak a reszelés?

  egy testépítő teljesítménye más tömegelés időszakában és más szálkásításkor

  millió változó jön az egyenletbe, nem csak a kövérségről-sportosságról van itt szó

 9. @mellébreszéd: ha tudtad volna értelmezni, nem gondoltad volna, hogy irigykedem a kövér férfiakra egy hibás vagy felületes kutatási eredmény miatt. Más részt, ha egy egyén elhízik igaz, hogy csökken a teszto szintje, ahogy Brix is írta ám ez a libidóra lesz kihatással, nem arra, hogy meddig tudja késleltetni az orgazmust. Az már más kérdés, hogy a libidó csökkenésével be sem gerjed vagy fel sem áll neki. A kutatás nem, csak a kérdés szólt arról, hogy melyik tábor jobb az ágyban!

 10. @zsocasos: Tudom értelmezni az utolsó bekezdést is. Veled ellentétben. A 7 percnél le kellett volna írnod hogy ez mire elég. Ebből következtethető a vizsgálat minősége. A BMI megadása testzsír nélkül önmagában hiba ami alapján a soványabb nem fittebb. A magasabb BMI testépítő is lehet.

  Még a hibákat sem találtad meg.

 11. @mellébreszéd: igen valóban le lehetett volna és spss-el is kielemezhettem volna grafikonokkal ábrázolva, de nem volt rá szükség, mert ránézésre is hülyeség volt a forrás kutatás eredménye.

 12. @Bicepsz Elek: nagyon sok topmanagernek olyan a munkaja, hogy keptelen idot szakitani arra, hogy edzen(masreszt a mai 50-60 as generacional meg “nem volt divat” komolyan edzeni). Lattam egyszer egy ilyen gyulest a TV-ben: nem a sovany emberkeknek is nagy pocakja volt (ami az idegeskedestol is megno:sovany kar, lab, fej, de nagy pocak). A torokoknel hasonlo a helyzet. Aki komolyan edz az meg ketnaponta kell minimum.

Comments are closed.