Fekvenyomó világrekord kísérlet

6
67
views

Ugye mindenki emlékszik még az orosz fekvenyomó verseny tragikus végkimenetelére, ahol egy versenyező 181 kg-ot ejtett a mellkasára, melynek következtében életét vesztette? A szóban forgó esetet itt megnézhetitek. (Csak erős idegzetűeknek)

Most viszont kis híján ismét tragédiába fulladt egy fekvenyomó világrekord kísérlet Minneolában, ahol a 20 esztendős Angelo Samarripa úgy gondolta, hogy ha 180 kg-ot sikeresen kinyomott kétszer, akkor a 320 is simán mehet, amivel ugyan nem hivatalos, de új világrekordot is felállíthat. Önbizalomban nem is volt hiány, a közönség drukk is megvolt és Angelo elmondása szerint a heti 6 edzés teljes mértékben megalapozza majd sikerét. Önbizalom, motiváció, edzés. Hát igen látszólag minden a helyén kivéve az ész. Ő szerencsére most megúszta, de kérünk minden sporttársat, hogy a lenti videóban szereplő vadbarmot senki ne próbálja utánozni amatőr szinten, még akkor sem, ha segítőkkel próbáljuk a hátáraink ilyen mértékű feszegetését, mert ekkora súlyt ilyen, mondhatni alacsony reakcióidőn belül lehetetlen azonnal lecibálni a szerencsétlen bevállalós egyén mellkasáról.  

 

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Nem lenne haszontalan hosszanti irányban a mellkas vonala fölött két biztonsági keresztrúd…

  2. Lehet én vagyok naiv, de ekkora rekordokat eddig csak kicsit vastagabb (idősebb/rutinosabb) srácoktól láttam. A videó pedig??? Szóval ráteszik a súlyt, azonnal becsuklik a könyöke és rá 15 mp-el újra megpróbálja?? Mehet neki az év hülyéje díj sport kategóriában…

  3. Hogy nincs egy racsnis szerkezet, ami megakadályozza a súly visszaesését, nem is értem!? Már az özönvíz előtti kerekeskutaknál is volt racsni, hogy a teli vödör ne rántsa vissza a mamókákat.
    Ez így idiótizmus.

  4. elég “vékony” a gyerek ekkora súlyhoz 🙂
    azért ekkora súlyokkal nem ilyen alakatúak szoktak nyomkodni

Comments are closed.