Gyász: egy hétvége alatt két bajnokot veszítettünk el

3
30
views

Ahogy értesülhettetek róla pénteken elhunyt Kormány Mihály a 2000-es évek legígéretesebb magyar testépítője, tegnap pedig Fehérvári László 11-szeres erőemelő magyar bajnokunkat veszítettük el.

0000004549.jpg

A 37 éves Kormány Mihály régóta szenvedett kedélybetegségben, amiből nem tudott kigyógyulni és combizom szakadása miatt, végül az egész sporttal felhagyott. Valószínűleg ezt már nem tudta feldolgozni és saját kezűleg vetett véget életének.

Kormány Mihály legnagyobb  eredményei:

 1. Superbody Grand Prix kategória: II. hely
 2. Bajnokok Éjszakája 85 kg feletti kategória: IV. hely
 3. Bajnokok Éjszakája 85 kg feletti kategória: III. hely
 4. NAC Mr. Universe: Absolut világbajnok
 5. Biotech Magyar Kupa 100 kg + kategória: II. hely
 6. NAC Mr. Universe 179 cm + kategória: világbajnoki cím
 7. Az év Bajnoka +100kg 2. hely / Abszolút 5. hely

or_384_20090618195130_142.jpg

Tegnap aztán hideg zuhanyként olvastuk a hírt a bodysport.hu-n, ahol Vida Zoltán Fehérvári László gyászhírét hozta közzé.

Az írja: „Két hónapja még volt nálam, beszélgettünk, tervezte a Biatorbágyi versenyt, jókedvű volt, nem úgy tűnt, gondjai lennének. Aztán jött a baleset, elesett, beverte a fejét, kórházba vitték, azonnal megműtötték, de csak az egyik vérömlenyt tudták eltávolítani a fejéből, a másikat nem. Végig altatták, már nem tért magához. Két hét küzdelem után a szervezete feladta, eltávozott közülünk. „

fehervari_laszlo.jpg

Fehérvári László 11-szeres erőemelő magyar bajnok, fekvenyomó magyar csúcstartó volt.

3 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Sajnálatos, hogy aki ilyen szinten tudja tartani magát az edzéshez, étkezéshez, fegyelmezetten dolgozik, az is gödörbe tud kerülni…

 2. Igen, és Zentai Anna művésznőt. Róla kevés szó esett, inkább semmi.

 3. @Kelly és a szexi dög: talán pont ez a nagyon fókuszált életmód teszi sérülékennyé, hogy erre teszi fel az életét, nincs más, ami ellensúlyozhatná, ha ez a sport kiesik. Nem lát semmit az élsporton túl, ha az kiesik, akkor nincs jövő, vége mindennek. Mint anno Antal Imre, aki zongoraművész volt, de megbetegedtek a kezei, aztán hiába lett egy tévés karrierje, az se tudta feledtetni a veszteséget, hogy vége a hangversenyszintű zongorázásnak, depresszió, önpusztítás lett a vége. Ugyanez van egy sportolónál is, akinek nincs más, csak a sport, aztán ha annak vége, főleg ha hirtelen van vége, idő előtt, nem tervezetten (sérülés, baleset, eltiltás), úgy, hogy még lenne benne pár év és pár és pár érem, az nagyon megtöri az embert.
  Jó, ha van egy másik vonal is az ember életében, ami átveheti a kiesett kartier szerepét. Magyar vzilabdások pont ezért is végeznek majdnem mind jog meg orvosi egyetemet, ha vége az élsportnak, akkor is legyen valami pénzkereseti lehetőségük meg egy nagy kihívást jelentő karrierjük, ami iránt lelkesedni tudnak.

Comments are closed.