Miért jó konditeremben edzeni?

8
41
views

Ha van a környékeden egy jól felszerelt és igényes konditerem és kacérkodsz az edzés elkezdésének a gondolatával, akkor érdemes meglátogatnod azt a termet. Ennek számtalan okát fel lehet sorolni. Nézzünk meg néhányat.

img_2785.jpg

1. Egy modern edzőterem többnyire légkondicionált, kényelmes, megtalálható benne minden felszerelés, ami az edzéshez szükséges. Mindent megtalálsz benne egy helyen, súlyzókat, gépeket stb.

Nem kell megijedned, ha nem vagy jártas az edzésben. Valószínűleg nem csak egyedül leszel a teremben és tudnak majd neked segíteni. Azért, mielőtt edzőterembe kezdenél járni, kicsit informálódj az edzéssel kapcsolatban. De biztosan lesz olyan, aki szívesen segít neked az edzésben.

2. Az edzőtermek nagy előnye, hogy feltehetően szakemberek is járnak oda, például személyi edzők. Ha nem csak a kondi bérletre van pénzed és szeretnél személyi edzővel dolgozni, akkor érdeklődj a terem tulajdonosától, a recepcióstól, hogy van-e a terembe személyi edző, biztosan akad legalább egy. Így máris sokkal könnyebb dolgod lesz. Persze az edzés, a megfelelő táplálkozás stb. a te feladatod, de ha van hozzá segítséged minden sokkal könnyebb.

3. Ahogy már a fentiekben említettem valószínűleg nem csak egyedül fogsz edzeni egy nagy teremben, lesznek ott más emberek is. Ez pedig jó alkalmat nyújt az ismerkedésre és a tapasztalatszerzésre. Akár új barátokra is szert tehetsz vagy egy veled egy szinten álló edző társra is találhatsz és segíthetitek egymást.

4. Rengeteg ismeretet gyűjthetsz be az edzésről, a terembe található gépekről, és ha szerencséd van, akkor egy jó közösségbe csöppenhetsz.

Persze vannak a termeknek árnyoldalaik is, de én csak egyet emelnék ki ezek közül. Kerüld az olyan embereket, akik illegális doppingszereket akarnak rád sózni. Ha huzamosabb ideje jársz terembe lehetséges, hogy meg fognak környékezni valamilyen ajánlattal vagy megfordul a fejedben az, hogy kokszhoz nyúlj. Ne tedd! Mindig csak magaddal törődj, ne mérd magadat másokhoz és ne utánozz másokat főleg akkor ne, ha nem a legjobb példával állnak elő.

gym.jpg

Személyes élményeim a konditermekkel kapcsolatban pozitívak. Bár nem sűrűn jutok el terembe, mert a közelemben nincs (otthon edzős vagyok), de ha valamilyen edzőterembe tévedek, akkor többnyire jól érzem magam ott és tetszik az, hogy körülöttem mindenki edz, sportol. Körbenézek, és azt látom, hogy a legtöbb, ott tartozódó ember ténylegesen tesz önmagáért és az egészségéért. Ez mindenképpen pozitív hatást gyakorol rám is.

Mikor elkezdesz edzőterembe járni, lehetséges, hogy kicsit félni fogsz. Nem érdemes. Ahogy azt már említettem, csak ritkán jutok el terembe, de mindig jól érzem magam ott. Hidd el, hogy nem igazán azt fogják nézni, hogy te mit csinálsz, mindenki a saját edzésével van elfoglalva.

Ha van lehetőséged, pénzed, energiád és kedved, akkor mindenképp kezdj el terembe járni. Az eleje egy kicsit nehéz lesz, de biztosan fognak segíteni és pár hét alatt teljesen hozzá szoksz, és valószínűleg szívesen jársz majd edzeni.

8 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Ha otthon edzel, minek írsz arról, hogy jó dolog konditeremben edzeni?? Így nem vagy hiteles.
  Azt gondolom egyébként, hogy konditeremben azért jobb edzeni, mint otthon, mert az otthon edzők nagyon nagy többsége 2-3 hónap múlva abbahagyja az edzést, feladja az egészet. Ez a tapasztalat, nagyon kevesen képesek hosszú távon súlyzós edzést végezni otthon. Meg lehet nézni, hány szobabicikli, meg hasizom fejlesztő mindenféle gép porosodik a lakásokban évek óta, és hányból lesz előbb-utóbb ruhaakasztó… Ha valaki otthon edz, gyakran lesz valami, ami épp fontosabb, mint a mozgás. Ezzel szemben terembe járáskor, önmagában attól, hogy el kell menni oda és csak azzal foglalkozik az ember, kevésbé adja fel. Ebből élnek a termek: az emberi lustaságból, de így legalább a terem és az ügyfél is (mert sokkal nagyobb a valószínűsége, hogy évekig edz) jobban jár hosszú távon.

 2. @MikorKidnem: otthon edzések között is nagy különbség lehet ám. Én pl. egy átalakított garázsban edzettem évekig. Keresztcsigás géppel, lábtolóval, kerettel és kézisúlyzókkal felszerelt helyiségben. Pár hónapja járok csak edzőterembe, de a kardió gépek kivételével nem vagyok sokkal előrébb. Olykor ugyan úgy rámjön a motiválatlanság, pedig minden edzőeszköz adott. Amint melegszik az idő visszatérek a garázsba, felveszem a fülest és had szóljon…
  Ezzel csak azt akarom mondani, hogy a poszt szerzője sem az a fajta “otthon edző”, akinek az edzés kimerül egy szobabicikliben és egy kézisúlyzóban.

 3. “Miért jó konditeremben edzeni?”
  Nem jó. Izzadtságszag és túl sok ember.

 4. @MikorKidnem: Nincs lehetőségem kondierembe járni. Ezért edzek otthon jobban mondva egyik ismerősömnél, de ez majdnem ugyan az. De ha eljutok egy terembe mindig jól érzem magam. Ez egy személyes benyomás a konditermekről. A saját benyomásomat írtam le a konditermekről és ha lenen a közelembe akkor járnék. Ez szerintem meg belefér a hitelességbe. És igen, szívesen ajánlom a jól felszerelt és modern termeket, még akkor is ha csak ritkán jutok el ilyen helyekre.

 5. @MikorKidnem: Aki elhivatott az edzésben az akkor is edz ha terembe jár vagy ha otthon. Én akkor is eljárok edzeni ha -20 fok van és akkor is ha +35. És fűtetlen garázsban edzek. Tehát számomra egy konditerem egy nagyon jó élmény. Kedvesek voltak velem és kapásból két személyi edző is tartózkodott az adott teremben. Tehát szívesen dicsérem a termeket még akkor is ha nem vagyok rendszeres látogatójuk

 6. @MikorKidnem: Néhány napja bejött a terembe két diáklány. Az egyik lábtolózott 2-3 sorozatot, a másik addig ült egy padon. Ezután mindketten egykezes súllyal tricepszeztek 5 percet, közben beszélgettek. Miután ilyen ügyesen leedzettek, köszöntek és elmentek. Szóval nem mindenki edz, ha terembe megy sem.

 7. @mata68: Ezzel nem is lehet vitába szállni 🙂 A bejegyzés azoknak szól akik szeretnének terembe járni és nem csak ott lenni hanem edzeni is 🙂 Sajnos sokan tényleg csak helyet foglalják a teremben, de ilyen mindig is volt van és lesz is.

Comments are closed.