Fekvőtámasz variációk különböző izomcsoportokra

65
226
views

A fekvőtámaszról (fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtásról) általában: A fekvőtámaszt, mint edző gyakorlatot, sokan csak kiegészítésként használják az edzésükben, pedig az egyik legjobb mellizom fejlesztő gyakorlat. A nagyszerűsége nem csak abban rejlik, hogy mellizmunk válik tőle edzetté, hanem abban is, hogy a mellizmon kívül még számtalan izmunkat megmozgatja. Jót tesz az ízületeknek is és vannak olyan fekvőtámasz változatok, amelyek a rotátor köpenyt is jól megedzik, ami ha nem elég fejlett, akkor sok „fejfájást” tud okozni az edzésben.

one-arm-pushup.jpg

Széles támaszú fekvőtámasz

A széles támaszú fekvőtámasz leginkább a mellizomra van hatással, azon belül is a mellizmunk felső részére, de az egészet átmozgatja. Ez a variáció sem a legkönnyebb fekvőtámaszok közé sorolható, de a kivitelezése jóval könnyebb mint például egy felemás fekvőtámaszé.

Szűk támaszú fekvőtámasz

Ez a gyakorlat főként a tricepszünkre fejt ki hatást. Itt a mellizom csak másodlagos szerepet kap. Egy jól kivitelezett szűk fekvőben a mellkasunk érinti a kézfejünket. Ez sem a legkönnyebb formája a fekvőknek. A tricepszünk ettől a gyakorlattól biztosan fejlődni fog, főleg akkor, ha ezelőtt nem igazán végeztük.

push-ups.jpg

A kartartás szerepe az izomcsoportok munkájában.  

Lassú, koncentrált fekvőtámasz

A fekvőtámaszok egyik nagyon kemény variációja a lassan végrehajtott fekvőtámasz. A karhajlítás és karnyújtás közötti idő intervallumot akár több másodpercre (5-10mp) növelhetjük. Ez a gyakorlat koncentrált végrehajtást igényel és még az edzettebbeket is könnyedén elfáraszthatja. Mellizmunk bedurranása garantált ennél a gyakorlatnál. Az izomfáradtság is hamarabb jelentkezik, mint egy dinamikusan, viszonylag gyors sebességgel elvégzett fekvőtámasz sorozat után.

Fekvőtámasz tárcsákkal

Keményebb kategóriába sorolható az a fekvőtámasz, amit már plusz súllyal végzünk a saját testsúlyunkon kívül. Sokan súlymellényt vagy súlyzó tárcsát választanak ennek a gyakorlatnak a végrehajtásához. Ez a gyakorlat garantálja az erőnövekedést, és látványos az, amikor tárcsákkal a hátunkon végezzük a fekvőtámaszt. Hogy ha nem súlymellényt, hanem tárcsákat választunk plusz súly gyanánt, akkor jó ha van valaki, aki segít abban, hogy a tárcsák ne essenek le a hátunkról.

Egykezes fekvőtámasz

Az egykezes fekvőtámasz akkor igazán szabályos, ha zárt lábakkal végezzük. Ez a fekvőtámasz variáció legalább olyan erőnlétet igényel mint a plusz súlyokkal végzett fekvőtámasz. Ha ezt a gyakorlatot alkalmazzuk, akkor csinálhatjuk úgy, hogy kezdetben terpeszben van a lábunk, tehát fekvőtámasz végrehajtása közben a lábunk terpeszben van, hogy könnyítsük a gyakorlat végrehajtását. A terpesz szűkítése a gyakorlat nehezedéséhez vezet. Így a fokozatosság elvén haladva egyre szűkebbre vehetjük a terpeszt, míg végül eljutunk a majdnem zárt lábakhoz és az így végrehajtott egykezes fekvőhöz.

Kézállásból fekvőtámasz

A kézenállásból fekvőtámasz sem egyszerű gyakorlat. Kezdetben biztosan kell hozzá támasztékot alkalmaznunk például bordásfalat vagy falat. A szabályos kézenállásból fekvőtámasz végrehajtásánál addig ereszkedünk le, amíg a fejtetőnk érinti a talajt és innen nyomjuk vissza magunkat. Ennek a még durvább variációja az egykezes kézenállásból végrehajtott fekvőtámasz, valamint ugyan csak két kézzel végrehajtott fekvő, de korláton, mélyre leereszkedve.

És végezetül nézzük meg Bruce Lee kétujjas fekvőjét, ami már nem kispályás dolog.

 

65 HOZZÁSZÓLÁS

 1. és, ha én egy teljes értékű melledzés részeként akarok fekvőzni akkor mi lenne az ajánlott ismétlésszám?
  mikor itthon nyomom, mert épp nem jutok terembe általában 4×20-25 szokott lenni (a klasszik, széles változatból). érzem-érzem a végén, de nem tudom hatékony-e…

 2. @devilstrueface: A 4-es széria szám maradhat szerintem. Ha variálod a fekvőtámasz fajtákat, akkor sokkal jobban meg tudod edzeni a mellizmot. Kezd standard fekvővel tehát normál kéztartásban. 4×15 lassabb és koncentráltabb ismétlés. Majd válts széles tartásra 4×15 lassabb koncentráltabb ismétlésre. A lassabb ismétlés olyan hatást fejthet ki mintha fekvenyomásban nagyobb súllyal nyomnál fekve. Vagyis én mindig ahhoz tudom hasonlítani. Miután megvagy válts könnyebb fekvőtámasz variációra. Mondjuk a fekvőtámasz megemelt kézzel. Tehát valamilyen támasztékot keres és azon csináld a fekvőt. A támaszték viszonylag legyen magas. Ebből 4×20-30 ismétlést végezz, de ezt se túl gyorsan. A lényeg, hogy először szaggasd meg a mellizmokat aztán pumpáld fel őket. Az első gyakorlatoknak mindig nehezebbeket válassz akár választhatod a felemás fekvőtámaszt is, amiről ugyan nem írtam de a lényeg hogy az egyik kezedet egy magasabb támasztékra teszed a másik a talajon van. Megcsinálsz x ismétlés számot az egyik kezeddel majd x ismétlés számot a másikkal Ezt is 4-es szériában. A fekvőben az a jó hogy rengeteg fajtája van és kombinálhatod őket. Ha a tricepszedre is szeretnél egy kis terhelést mérni. Levezetésként csinálhatsz 3x 10-12 szűk tartású fekvőt. Próbáld ki az imént leírtakat és mondd el a véleményed róla 🙂 Bocsi hogy konyha nyelven fogalmaztam 🙂 Egy súlyzós melledzés is több gyakorlatból ál

 3. @Pepi1507: köszi. az emelt fekvőt is csinálgattam már, azt kimondottan szeretem, csak figyelni kell, mert a talaj olyankor jobban csúszik.
  a szűk fekvő sajnos nálam felejtős, eléggé fáj tőle a könyökömnél valami (ezért nem nyomok fekve se szűken…).

 4. @devilstrueface: Akkor tudom még ajánlani a tolódzkodást. Ha nincs korlátod akkor két erősebb szék is megteszi. Van még egy megoldás de az elég nehéz gyakorlat. Olyan fekvőtámasz pozíciót veszel fel amiben az alkarod is a talajon van és úgy nyomod fel magad de ez elég nehéz gyakorlat.

 5. Azért van még egy nehezített variáció.
  Például az ún. “beeresztő” fekvőtámasz, amihez kell két egyforma magas stabilan álló stoki, vagy szék, a vállhoz képest kb. 10 centivel szélesebbre helyezve, azok közé beengedve a teljes testsúlyunkat oly módon, hogy közben mindkét lábunk szintén fent van egy széken.
  Garantált, hogy az ötödik 20-as sorozat után beszarsz. És másnap tuti, hogy nem veszed fel egyedül a pulcsit.
  Mert képtelen leszel felemelni a karjaidat a válladig!

  Ennyi.

 6. A szerzőnek kellene pár gyakorlat, ami az agyizmot fejleszti olyan szintre, hogy megüsse magyarból legalább a 2-es szintet érettségin.
  Az, hogy helyenként hülyeségeket is ír, más kérdés.

  A “Széles támaszú fekvőtámasz”, mondjuk másfél vállszélességben leginkább a fűrészizmokra hat. Azok az izék ott oldalt a bordákon.
  Érdekes, hogy a bicepszet még a rajzok sem jelzik, pedig arra mindegyik fekvőtámasz hat.

  “Kézállásból fekvőtámasz”
  Ez mitől fekvőtámasz? Kinyomás fejen állásból kézen állásba (és nem kézállásba), illetve visszaengedés kézen állásból fejen állásba.

 7. @cardiobascuralis:

  “Érdekes, hogy a bicepszet még a rajzok sem jelzik, pedig arra mindegyik fekvőtámasz hat.”

  Már megbocsáss, de Te napról napra hülyébb leszel.
  Hogy tudtál eddig életben maradni?

 8. @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: nyugi, ő Közbiztonság Szilárd és már régi motoros. Néha értelmeset hozzászól, de általában csak a nyelvtannáci dolgait nyomja.

  @devilstrueface: a sima fekvőtámasz azért nem túl nagy megerőltetés, ellenállás. Csináld lassan, de holtpontokon nem megállva, vagy terheléssel.

  Ha szar a könyököd, akkor tolóckodást csak óvatosan. Nekem a jobb vállam selejt, szerintem részben a szép, mélyre engedett tolóckodásoktól.
  Nem csak a túl szűk, a túl széles fekvőtámaszok és tolóckodások is gyilkosak tudnak lenni az ízületekre.

  @Látens Inszinuáció: a beleengedős is jó, csak akinek szar a válla (én) vagy könyöke, annak kegyetlen.

 9. @karandash:

  Nekem kiváló edzés a beeresztős fekvő, bár nálam pont az a probléma, hogy genetikailag tré a vállam, értsd: nehezen fejlődik. Bár megvan a “rózsa”, azaz szépen 5 részre tagozódik, de míg másnak elég egy oldalemelésnél a 3-4 széria 8-10 sorozattal, közepes súllyal ( 8 kiló), addig nekem kell 6-8 széria, 12 kilós súllyal, szuper szettben váltott karú előre emeléssel, 12 sorozat, és még így is meg kell szenvednem minden egyes tizedmilliméterért!

 10. @Pepi1507: @karandash: tegnap kipróbáltam ezt a koncentrált fekvőzést. 4×15-öt terveztem, aztán már az első sorozat 12re csökkent utána 10re a többi 🙂
  meg még a széleset, plusz van egy ilyenem: http://www.domyos.es/sites/domyos/files/styles/460×460/public/media/images/aparato_de_fitness_tonificacion_body_power_domyos_by_decathlon_8113296_701770.jpg?itok=c2oV7qc-
  ezt szoktam lassan magam előtt összenyomni a végén

  most reggel egy picit éreztem a hatást, ilyen még nem nagyon volt otthoni edzés után

 11. A tiszta, szabályos egykezest hogy lehet megcsinálni? Főleg összezárt lábakkal? A törzsizmokban van a titok? Nekem a kar ereje megvan hozzá, de képtelen vagyok normál tartásban (arccal lefelé) maradni, muszáj a nyomó kéz felé csavarodnom, különben orra esek.

 12. @Treff Bubi:

  egyszerűen képtelenség terpesz nélkül, ne szarj be, zárt lábbal csak eldőlsz és/vagy a felsőtestedet csavarod rá a támasztó karodra.
  Pont ezért nincs kétlábú szék se. 3 támasztópont a minimum.

 13. Szerintem addig ne variáljuk a fekvő-típusokat, amíg az átlag magyar lakosság nem tud lenyomni a klasszikusból 1×100-at. Még a 20 meg a 30 is csak vágyálom…:(

 14. @karandash:
  Meg lehet csinalni, csak fokozatosan, lepeseken at kell oda eljutni, hogy fejleszd az egyensulyerzekedet es gondolom bizonyos törzsizmokat.
  Az egylabas guggolas is pont ilyen, hogy ha nem gyakorolja valaki, akkor hiaba tud szeriazni 140 kiloval teljes guggolasban, attol nem fog menni neki automatikusan, holott az erö elvileg megvan. Ugyanis az erö önmagaban keves, az egyensulyerzeken tul kell ruganyossag es bizonyos izületek megfelelö hajlekonysaga.

  Ha a netröl is letölthetö “Fegyencedzes” idevonatkozo fejezetet követed, akkor szerintem meg lehet csinalni zart labbal is a szabalyos felkezes fekvötamaszt.

 15. @kewcheg:
  „Szerintem addig ne variáljuk a fekvő-típusokat, amíg az átlag magyar lakosság nem tud lenyomni a klasszikusból 1×100-at. Még a 20 meg a 30 is csak vágyálom…:(“
  Hm, elvaras lenne szablyos fekvötamaszbol 100-at egybe?? Akkor te vagy valami genetikai fenomen vagy, vagy vasaggyal együtt is csak 60 kilos törpe, esetleg nagyon nem szabalyosan nyomod, hogy az ATLAGTOL varsz el. Ugyanis 100-at a rendszeresen sportoloknak is cask kis %-a kepes szabalyosan vegrehajtani (mellesleg aki eröjellegü edzest vegez annak lehetetlen is, mert mas tipusu terheleshez adoptalodnak az izmai).

 16. @cardiobascuralis:

  Mit szívsz öcsisajt? Küldjél már nekem is!
  A bicepsz húzó-, míg a tricepsz tolóizom. Na ez utóbbi kell – és még más is – a fekvőtámaszhoz, míg a bicepsszel emeled a szádhoz a chipszet, meg a kólát.

  De lehet, hogy amelyik dimenzióban Te élsz, ott ez fordítva van.
  Akkor viszont sorry…

 17. @cardiobascuralis: “Bicepszre mindegyik fekvőtámasz hat” A legnagyobb igénybevételnek kitett izom – fogás szélességétől függően – a mellizom vagy a tricepsz, szinergista izomként pedig szintén ezek, illetve a delta vesz részt a gyakorlatban. Mivel a bicepsz a tricepsz antagonistája, ezért enyhe terhelést ugyan kaphatna a negatív szakaszban (mellkas leeresztése), de ez nem jelentős, mivel a mozdulatot a gravitáció segítségével végezzük, minimális ellenállással, másrészt akkor szinte az összes izmot ide lehetne sorolni, pl. a hasizmot, ami ugye aktívan feszül (vagyis kellene) a gyakorlat alatt. Amúgy, ha a a negatív szakaszra koncentrálsz, én inkább a hát szerepét emelném ki, mintsem a bicepszét, de még egyszer, ettől nem lesz senkinek W-háta.

 18. @cardiobascuralis:
  Igazan nem akarok a bajcsevegesbe belefolyni, de szerintem nezz utana mely izomcsoportra hat a fekvötamasz (Liegestütze, push-up), mire ajanljak. A bicepszre oly marginalisan, hogy a köznyelvbe nyugodtan lehet azt mondani (noha tenyszerüen tenyleg nem igaz), hogy nem hat ra
  “During the push-up exercise, the short head of the biceps brachii muscle acts as a dynamic stabilizer. This means the muscle activates at both ends — the elbow and the shoulder — to help stabilize the joints. Although the biceps muscle is active, it does not change length to help generate the force needed to perform a push-up. Rather, it activates without changing length to counteract the forces of the triceps and to keep the elbow joint stable.”

  s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/cd/eb/d1/cdebd1560c453f0c7b8a7db570c0c649.jpg

  De többet er barmifele szofosasnal a gyakorlat: csinalj annyit (akar szeriaban) ami az edzettsegi szinteden nagyon sok, es masnap figyeld meg hol erzel majd izomlazat, a magad tapasztalatanak csak hiszel majd 🙂

 19. @Irbisz:
  Hidd el, próbáltam.

  @Roan:
  Akkor ha az ember kicsit túlhajtja a fekvőtámaszozást, vajon mitől van benne izomláz?
  Nekem legalábbis szokott.

 20. @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: @cardiobascuralis: Köszönöm szépen az elismerő szavaidat! 🙂 Nagyon kedves vagy, már pont egy ilyen szakértői véleményre vártam. Csak tudod az a baj, hogy amikor az ember segíteni szeretne valakinek, akkor mindig jön egy személy (jelen esetben te), aki bár nagyon percízen fejezi ki magát, mégis egy alpári stílusú, jobban mondva urizáltan bunkó megjegyzést tesz. De hálás vagyok ezért neked, mert látom mennyien kiálltak mellettem, és így megköszönhetem nekik, hogy vannak! Egyébként igyekeztem közérthető lenni két okból is: Nem vagyok szakértő, de meg tudom csinálni a kézenállásból fekvőt legalább 8- zor sőt az egykezeset is, tehát van róla tapasztalatom, még ha az instrukciók konyhanyelven vannak is leírva.(már csak a te kedvedért is így írom, ja, egy helyesírási szótárat vagy mit is küldj légy szíves). A másik ok a segítő szándék. Mivel a legtöbb ember fekvőtámaszról beszél amikor karhajlítás-nyújtásról van szó (fekvőtámasz a a kiinduló pozíció), így értelemszerű, hogy így írom le. De láttam hatott az instant karma mert aki másnak vermet ás maga esik bele. És ha valahol nem tudsz segíteni ott legalább ne árts. Köszönjük!

 21. @Pepi1507:
  Majd olvass Rejtőt. Érdemes.

  A kézenállásból fekvőtámasz viszont fából vaskarika.
  A mennyien az mind a nem egészen 10 ember? Iszonyatos tömeg.
  Persze 10 hülye már az tud lenni.

  @Roan:
  Nem szoktam.

 22. @Szántó Gábor: Igen. Már én is írtam neki, hogy mindenütt okoskodik. De azért ez a fekvőtámasz erősíti a bicepszet dolog, van olyan mint wmiki miért párolog a vize, vagy jakab.gipsz neoliberalizmusa.

 23. @cardiobascuralis: Azért még egy retardált fideszestől is többet várnék. A bicepsz és tricepsz összekeverésérének számonkérésére gyurcsányozás a válasz? :-))
  A karodban satnya izmokért az elmúlt nyolc év a hibás?

 24. @cardiobascuralis: 😀 Teljesen mindegy, hogy 10 vagy 1 vagy 1 millió ember, én úgy érzem kiálltak mellettem és csak ez számít. Arról meg senki nem tehet, hogy önértékelési problémákkal küzdesz és ezt úgy szeretnéd kompenzálni, hogy okoskodó és provokáló kommenteket irkálsz. És ráadásul te sem vagy egy észkombájn Mr. Bicepsz. 😀 De már mondtam, hogy ahol nem tudsz segíteni ott legalább ne árts. Ha segíteni szeretnél azt másképp is megteheted. Bár ezek után nem hiszem, hogy lesz olyan, aki hozzád fordul tanácsért.

 25. @Pepi1507:
  Attól függ, indulhatsz kézenállásból és fejenállásból is. Mondjuk a fekvőtámaszhoz egyiknek sincs semmi köze.

  Egyébként elég röhejesek vagytok, hogy azt kapásból elhiszitek, hogy a váll- meg mellizmot lehet erősíteni fekvőtámasszal, holott egyik a karnak a felemelésére, a másik a karnak a befelé mozgatására való, de azt egyik hülye sem, hogy a bicepszet lehet, ami pont a karhajlításra való.
  Az emberi izomrendszer kicsit összetettebb mozgású annál, mint amit ti izomaggyal feltételeztek.
  Mondjuk látszik is, hogy agy helyett nálatok izom nőtt. Gondolkodásra egyikőtök sem képes.

  @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
  Nem, nyuszika, ahogy a te fejedben agy helyett lévő szarért sem. Te inkább anyádéknál reklamálj, a gének miatt vagy retardált.

 26. @cardiobascuralis: Satnyácska! Már rájöttem miért kevered össze a bicepszet a tricepsszel. :-)) Olyan satnya a karod hogy a bicepszed lefittyed a tricepszed mellé.

 27. @cardiobascuralis: Ma pont mellre edzettem és tudod melyik két izomcsoport fáradt el (bocsi 3 izomcsoport)? Az elülső delta izom ami a vállizomzat egyik része. A mellizom. És a tricepszem. Fekvőtámaszt is csináltam. De az a fránya bicepsz csak lustálkodott egész edzés alatt. Valahogy nem akart dolgozni. Egyébként te szoktál edzeni?

 28. @cardiobascuralis: “Egyébként elég röhejesek vagytok, hogy azt kapásból elhiszitek, hogy a váll- meg mellizmot lehet erősíteni fekvőtámasszal, holott egyik a karnak a felemelésére, a másik a karnak a befelé mozgatására való, de azt egyik hülye sem, hogy a bicepszet lehet, ami pont a karhajlításra való.” Ezt ugye te se hiszed el? Magyarázd el nekem hogy akkor miért fárad el az ember mellizma a fekvőtámasztól? 😀 Sírok a röhögéstől. Nem hat a mellizomra? Pont arra fejti ki a legnagyobb hatást . Nézd meg a videót 😀 youtu.be/1OOnqZdw7PI

 29. @cardiobascuralis: Utolsó kommentem hozzád. A bicepsz valóban a hajlító izmokhoz tartozik de a fekvőtámasz a mellre és az elülső deltára és a tricepszre fejt ki hatást. Ha a biepsz dolgozik is, az max minimális munka. Ennyi. Ezen már tényleg nincs mit beszélni, bizonygatni. Sajnáljuk, hogy nem értesz minket.

 30. @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
  Nem az a lényeg, komcsika, hogy hányan röhögnek, hanem az, hogy kik.
  A hozzád hasonló retardáltak nem számítanak.

  @Pepi1507:
  Pont ezt magyaráztam, ökörke. Hogy bár az adott izom alapból nem arra való, mégis dolgozik.
  Ahogy a bicepsz is.
  Menj már el egyszer biológiaórára.
  Azt nem kérem, hogy gondolkozz, mert látom, hogy lehetetlent kérnék.

 31. @Pepi1507:
  @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:

  Ja, okoskák, ezt nem én írtam:
  http://www.livestrong.com/article/17377-muscles-used-pushup-exercises/

  Ahogy ezt sem:
  http://www.md-health.com/Bicep-Workouts-Without-Weights.html
  Pushups are an ideal exercise to help you build muscle in the chest, triceps and shoulders as well as the biceps.
  Meg tudjátok fejteni egyedül, vagy kéritek tolmács segítségét?

  Most akkor lehet röhögni magatokon, hogy mennyire szánalmasak vagytok. Rajta!

 32. @cardiobascuralis: És ezt is sikerült lefordítanod?

  Biceps: This two-headed muscle provides support for your arm as your triceps activate. The shorter head is what works during the push-up.

  A nyakizmod is dolgozik a fekvőtámaszban oszt még sem azzal erősíted. A te hülyeséged még kitartással is párosul. :-))

 33. @cardiobascuralis: tök jó, hogy az angol szótárt is felütötted az ügy érdekében, de szerintem most már engedd el a dolgot, mert ezzel fogsz álmodni. .:)

 34. @cardiobascuralis: Írtam neked máshol.

  “Hadd röhögjünk még egy kicsit! :-))”

  Köszi! :-))

  A hasizom is segít a fekvőtámaszban. Te azt is fekvőtámasszal fejleszted? Téged átvertek! A sörpocakod nem ébreszt rá? :-))

 35. @ectr: Nem baj! Hadd csinálja! Minden blogba kell egy bohóc, hogy feldobja. Neked már van egy. :-))

 36. @cardiobascuralis: Szerintem már nem érdekled őket 😀 A kórképed a következő: tipikus egós reakciót lehet rajtad megfigyelni, amibe sajnos mi is belecsúsztunk. Az ember egója ragaszkodik annyira valamihez, mint most te az álláspontodhoz. Lényegében, ha valamiben igazat kellene nekünk adni, akkor az neked (pontosabban az egódnak) egyenlő lenne a megsemmisüléssel. A fekvőtámasz hat a bicepszre, ebben igazad van, de nem számottevően. Ha nincs erről gyakorlati tapasztalatod (tehát nem igazán szoktál fekvőtámaszozni vagy úgy általában edzeni), akkor érthető, hogy miért is ragaszkodsz annyira a véleményedhez. És az egóval soha sem lehet vitatkozni. Ha mi most előtted lennénk szemtől szembe és lenne nálad egy pisztoly, akkor valószínűleg már nem élnénk. Néha van olyan, hogy mind két félnek igaza van. Jelen esetben inkább nekünk van igazunk abban a tekintetben, hogy a fekvőtámasz nem igazán bicepsz fejlesztő gyakorlat. Neked igazad van abban, hogy egy kis szerepet kap a bicepsz ebben a gyakorlatban. És lényegében ennyi. És emlékszem, hogy az első kommentetben hogyan vélekedtél rólam és arról, hogy milyen tudással rendelkezem illetve nem rendelkezem, valamint minősítetted azt is, hogy mennyire vagyok okos. “Seggfejkéim, meg tudtátok fejteni, vagy még dolgoztok rajta? Esetleg tolmácsot kértek hozzá?” Egy intelligens ember szerinted így nyilvánul meg? Őszintén? nézd vissza a kommentjeim. Nem találsz trágár kifejezéseket. De még ectr-nél sem. Mindene egyes megnyilvánulással csak magadat minősíted. És ez már így nem is igazán a fekvőtámaszról szól, hanem arról hogy milyen emberek vagyunk valójában. Ezt a pár sort már nem bántó szándékkal írtam le neked, csak szeretnék rávilágítani arra, hogy emberileg nem vizsgáztál jelesre. Egy vita lehet érdekfeszítő, de ez nem vita, ez személyeskedéssé fajult.

 37. @Pepi1507: Bár azt írtam, hogy nem szólok többet hozzá ehhez a bejegyzéshez, ezt még szerettem volna leírni. A végkövetkeztetés, amit le tudok vonni az az, hogy ha egymásnak építő jellegű kritikát írnánk, akkor rengeteg hasznos dolog napvilágot láthatott volna.

 38. @cardiobascuralis:

  És ezt is sikerült lefordítanod?

  “Biceps: This two-headed muscle provides support for your arm as your triceps activate. The shorter head is what works during the push-up.”

  Seggfejke! Küzdesz mint malac a jégen, mi meg jót mulatunk. :-))

  @Pepi1507: Szép pszichológiai elemzés volt. De neki már pszichiáter kell, nekem meg papírzsebkendő, mert már sírok a röhögéstől. :-))

 39. @Pepi1507:
  Hagyd, mar 14:05:19-kor beideztem neki angolul is, hogy a bicepsz szerepe marginalis, csak stabilizalo szerepet jatszik.
  De vagy nem ert angolul a nagy arca ellenere, vagy nem erdekli, es ragaszkodik makacsul a tevedesehez, holott sokkal ertelmesebb es elegansabb elismerni egy tevedest, mintsem görcsösen ragaszkodni hozza mint egy rossz politikus. De ez mar jellem kerdese, valaki keptelen erre pszichologiai/ego okokbol.

  Es hogy a cikkhez is hozzategyek ket erdekesseget:
  – EMG (electromyographia) vizsgalatok alapjan (izom mozgása közben az izomsejtekben létrejövő elektromos aktivitást vizsgálhjak) a vilag leghatekonyabb mellizom gyakorlata “Mithilfe des elektromyographischen Verfahrens (EMG) konnte sogar bewiesen werden, dass keine andere Übung die Brustmuskulatur effektiver trainiert”
  – az Universität Bayreuth kutatoi (allitolag :)) egy 2008-as kutatas alapjan a vilag leghatekonyabb fitnesszgyakorlatai köze soroljak.

  A nemetek is nagyon ajanljak, es nem meglepö modon ök is azt irjak, hogy a mell/tricepsz/vall a fekvötamasszal elsödlegesen fejleszthetö izomcsoport, de mivel komplex egesztest gyakorlat, nyilvan van hatasa a hatra, bicepszre, söt a hasra ill. a farizomra is- de ezek csak kiegeszitö szerepet jatszanak.
  http://www.sofimo.de/training/uebungen/liegestuetze-fakten-trainingsplaene-variationen-effektivitaet.html
  “Auch was den Muskelaufbau der Arme und insbesondere des Trizeps angeht, erreicht die Liegestütze Spitzenwerte. “

  Masutt is mit irnak rola:
  bessergesundleben.de/5-gute-gruende-fuer-taegliche-liegestuetze/
  “Armmuskulatur

  Der Trizeps sitzt auf der Rückseite deines Oberarms und ist der Gegenspieler des an der Vorderseite des Oberarms liegenden Bizeps. Beide Muskeln sollten trainiert werden, um ein Gleichgewicht zu erreichen, allerdings wird der Trizeps oft vernachlässigt, weil er weniger wichtig zur Erreichung gewisser Schönheitsideale ist. BEIM LIEGESTÜTZ WIRD BESONDERS DER TRIZEPS TRAINIRT, was besonders sinnvoll für alle ist, die einen ausgeprägten Bizeps Muskel aufweisen.”

 40. @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
  Seggfejkém, ahogy látom, azt sem érted, hogy mit idéztél be. Javaslom, szótárazd ki a works szót. Ja, a szótárban work formában találod meg.

  @Irbisz:
  “nyilvan van hatasa a hatra, bicepszre, söt a hasra ill. a farizomra is-“
  Ezek szerint magadnak mondasz ellent, és engem igazolsz. Köszönöm.
  Egyébként nem azt írtam, hogy legjobban a bicepszet erősíti, csak ennyit:
  “Érdekes, hogy a bicepszet még a rajzok sem jelzik, pedig arra mindegyik fekvőtámasz hat.”
  Pont ezt írod most te is.

  @Pepi1507:
  Te meg tudod fejteni ezt?
  “Pushups are an ideal exercise to help you build muscle in the chest, triceps and shoulders as well as the biceps.”
  Ja nem, mert tök mást állít, mint amit te. Érthető, hogy ilyenkor kihagy az angoltudás.

  Szóval ahogy látom, faszságokat beszéltetek, csak egyikőtök sem képes beismerni. Még akkor sem, amikor mindannyian olyanokat idéztek be, ami engem igazol.

 41. @cardiobascuralis: Tényleg? Ha súly emelsz, akkor a vádli nem dolgozik? Nincs stabilizáló szerepe? A vádlit szakítással erősítesz?
  Már csak magyarázkodsz, te faszfej! :-))

 42. @cardiobascuralis:

  És ezt is sikerült lefordítanod?

  “Biceps: This two-headed muscle provides support for your arm as your triceps activate. The shorter head is what works during the push-up.”

 43. @Kurt úrfi teutonordikus vezértroll:
  Faszfejkém, ahogy látom, még mindig nem bírtad kefordítani, amit beidéztél
  Pedig az is engem igazol.
  Tudod, az a fránya works szó. És az bizony a bicepszre vonatkozik.

  Nem Kurt úrfi teutonordikus vezértroll vagy te, hanem Szartúró buta komcsi vezérfaszkalap.

 44. @Treff Bubi: Nézz bele a Fegyenc edzés című könyvbe, pdf-ben le lehet tölteni. Meg lehet csinálni de ahhoz már nagyon nagy erős és egyéb tényezők szükségesek.

Comments are closed.