Édesítők, édesítőszerek a hagyományos cukor helyettesítői. Ebben a kategóriában prémium minősítésű, magas MGO (bioaktív összetevő) és pollentartalmú Manuka mézet, valamint egyéb természetes édesítőszereket, például kókuszcukrot, agaveszirupot, sztíviát, xilóz-alkoholt és eritritet találsz. A hagyományos cukorhoz képest a kókuszcukor alacsonyabb glikémiás indexű, és hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz. Az agavé szirup fruktózon alapul, és olyan emberek körében is népszerű, akik nehezen emészthetik meg a szacharózt, és alacsony a kalóriatartalmuk. A cukorral összehasonlítva a nyírkivonat csak a xilit energiájának felét tartalmazza és a xilit glikémiás indexe is nagyon alacsony. Segít a fogak mineralizálásában. Az eritrit szintén természetes édesítőszer, de a legnépszerűbb nem kalóriatartalmú édesítőszer a Stevia, szintén nem tartalmaz kalóriát és nulla glikémiás indexű. Ezek az édesítőszerek tökéletesek azok számára, akik aggódnak a kalóriabevitel, a vércukorszint miatt, fogyni akarnak, vagy csak el akarják kerülni a hagyományos cukrokat.