Összesen 1 találat

Az elfogyasztott étel nagy és összetett molekulákból áll. Testünk ebben a formában nem tudja felhasználni őket. Először kisebb részekre kell bontani őket, így nemcsak fizikailag tudnak átjutni az emésztőrendszer falain, hanem fel kell venni őket a “vendéglistára” is. Ezt a bomlási folyamatot emésztőenzimek hajtják végre. Ezeket az enzimeket nagy mennyiségben termelik az emésztőrendszer különböző részein. Ha az előírtnál kevesebb termelődik az emésztési zavarokat, puffadást és puffadást okoz. Az emésztetlen ételek emberi testre gyakorolt ​​hosszú távú hatása alattomosabb, mert gyulladásos bélbetegségeket, gyomor-bélrendszeri fertőzéseket (például kandidózist) és megnövekedett allergiás kockázatot okozhat.
Szerencsére ma már kíméletes szárítással készült növényi porok is elérhetők, melyek fogyasztásával szintén enzimeket juttathatunk szervezetünkbe.

Tájékoztatunk, hogy a honlap cookie-kat használ. Bővebb információért olvasd el adatvédelmi tájékoztatónkat.