Barion Pixel

Növényi alapú fehérjék

Mind a(z) 10 találat megjelenítve

A növényi alapú fehérjék növényekből kivont fehérjét tartalmaznak, ezért a vegetáriánusok vagy laktóz-intoleranciában szenvedők is nyugodtan fogyaszthatják őket. A növényi eredetű fehérje-összetevők közül csak a hajdina, a chia mag, a szójafehérje, a kenderfehérje és a quinoa tartalmaz minden esszenciális aminosavat, amelyek összetett fehérjeforrások. A növényi eredetű fehérjék közé tartoznak a különféle növényekből származó fehérjekészítmények, amelyek az összes esszenciális aminosavat tartalmazó komplex fehérjeforrások. Az így készített növényi fehérje készítmények alkotórészei nem tartalmazzák mind a 9 esszenciális aminosavat, de összekeverve már az is megtalálható bennük. A legfontosabb keverékek alkotó részei a rizs,barna rizs,szója és borsó fehérje.